Google’s antwoord op Facebook

29 juni 2011

Een speciaal nieuwsitem vandaag aangaande Google. Deze zoekmachine is, ook in Nederland, veruit het meest gebruikt voor online zoekopdrachten. Google heeft in de loop der jaren talloze extra functies en toepassingen ontwikkelt en op de markt gebracht. Eén nieuwe, grote en compleet nieuwe functionaliteit staat op het punt gelanceerd te worden. Het begin hiervan is reeds te zien op de pagina van Google, namelijk een zwarte balk bovenin, ook wel “Sandbar” genoemd. Laten we de functionaliteit nader verklaren genaamd: Google +. 

 

 

 

Google + is de benaming van een nieuw en groots project gericht op het sociale aspect van internet. Anders gezegd ”It’s about connecting you with your relationships and interests”.
Door middel van verschillende functies in Google + is het mogelijk om personen waarmee er een connectie is onder te verdelen in verschillende groepen. Dit worden “Circles” genoemd.

Maar dat is nog niet alles! Een andere functionaliteit van Google + is “Huddle”. Deze applicatie stelt de gebruiker in staat te live te communiceren met een gekozen groep oftewel “instant group messaging”.

Met “Sparks” is de gebruiker in staat zijn interesses te delen met andere personen die hier ook in geïnteresseerd zijn.

Daarnaast is er nog de  zogenoemde “Hangouts”. Gebruikers kunnen, wederom live, video conferenties starten met andere zodat er gezamenlijk gediscussieerd kan worden. Erg handig als gezien het feit dat iedereen tegenwoordig een camera op zijn mobiel heeft.

Alles wat in Google + gebeurt is dus live. Dit betekent dat wanneer iemand iets deelt met de gebruiker deze dit direct te zien krijgt in zijn account. Het mooie van het hele verhaal is dat Google + alle relevante informatie, vrienden en communicatie centreert op één plaats, een eigen account.  

Het Google + project is momenteel in de testfase en is dus nog niet voor iedereen beschikbaar om te gebruiken. Dat Google hiermee een serieuze poging doet om in te spelen op de social media wereld, mogen duidelijk zijn.

Voor meer informatie bekijk de Google + demo hier.

Eerste indruk: Devenz op Google+ 

Nieuwste Case

Foto Broekhuis Lease

Contact

Devenz
Fokkerstraat 22c
3905 KV Veenendaal
T: +31 (0) 318 301 006

Algemeen info @ devenz.nl
Sales sales @ devenz.nl
Support support @ devenz.nl
Misbruik abuse @ devenz.nl