Website Remco Hakkert nu online

05 juli 2011

Inmiddels zijn er twee maanden voorbij sinds de website van gespelzanger Remco Hakkert online is gegaan. Tijd om deze interessante en uitdagende opdracht toe te voegen aan onze cases.

Behoefte van de klant

Na een voortraject van circa 1,5 jaar wisten wij het management van gospelzanger Remco Hakkert te overtuigen van onze expertise en ervaring. Een duidelijke behoefte kwam uit die gesprekken naar voren:

  • Geoptimaliseerde methodiek om de website te beheren (tijdsbesparend)
  • Snel schakelbaar bureau voor campagnes en wijzigingen
  • Toegankelijke support
  • Meedenken over diverse uitingen en deze omzetten naar een technische realisatie

Webdesign

Het webdesign is een element dat direct opvalt wanneer de homepagina wordt opgevraagd. Door de website op te delen in verschillende “blokken” ontstaat een consistent geheel en geeft elke blok de mogelijkheid de bezoeker van relevante informatie te voorzien.   Overall heeft de website een strak en zakelijk ogend webdesign. Met name de zwarte en grijze tinten dragen hier aan bij.  

Een aantal blokken zijn extra bijzonder. Bijvoorbeeld het blok met een Youtube integratie. Hier kunnen bezoekers direct een filmpje bekijken om muziek van Remco Hakkert te beluisteren.
Een ander blok is de beschrijving van de tourdata van Remco Hakkert. Hier kunnen bezoekers de eerst aankomende evenementen bekijken.  

Daarnaast is er een dynamische achtergrond ingebouwd welke de gehele website vult. Dit wil zeggen, de achtergrond van de website toont (willekeurig) verschillende afbeeldingen. Deze zijn vanuit het CMS zelf aan te passen door de beheerder(s). Hierdoor krijgt de website een heel eigen karakter welke door beheerders zelf te bepalen is. Denk bijvoorbeeld aan een kerstachtergrond gedurende de kerstdagen.

Onder het menu is verder gekozen voor een jQuerybanner. Hier kunnen actualiteiten en mededelingen worde uitgelicht zodat deze extra opvallen bij het betreden van de website. De meldingen worden afwisselend getoond wat de website een interactief karakter geeft.

Functionaliteiten

De website heeft veel, zowel zichtbare als niet zichtbare, functionaliteiten. Bijzonder is in ieder geval dat men vanuit het CMS zowel de website alsmede de webshop eenvoudig kan beheren. Voor de webshop betekent dit onder meer; bestellingen beheren, producten beheren en categorieën beheren. Concreet  houdt dit in dat beheerders zelf producten kunnen plaatsen op de website. Hier kunnen vervolgens bijbehorende afbeeldingen en geluidsfragmenten worden toegevoegd.

Wat direct opvalt is dat de muziek player in de banner.  Deze start automatisch  en is tevens dynamisch, dat wil zeggen, er kan vanuit het CMS gemakkelijk een ander nummer worden gekozen, welke vervolgens wordt afgespeeld op de homepagina.
 
In de header is bovendien een grote “vrienden login” te zien. Vaste bezoekers, vrienden en geïnteresseerden kunnen zich zodoende eenvoudig aanmelden en kunnen vervolgens reacties plaatsen,  zich aanmelden voor de nieuwsbrief, producten bestellen, etc.  Deze login is gebouwd als slider wat betekent dat hij alleen verschijnt wanneer de bezoeker hier met de muis over heen beweegt.

Daarnaast is er een gebruiksvriendelijk fotoalbum ontwikkelt. Wanneer er bij een concert of bijeenkomst foto’s zijn gemaakt kunnen deze op de site geplaatst worden zodat deze te bekijken en te delen zijn via social media voor bezoekers.

Het is voor Remco Hakkert tevens mogelijk om haar ledenbestand te mailen middels de mailmodule van Devenz. Zo kunnen nieuws items, aankondigingen en andere relevante zaken gemakkelijk verstuurd worden naar leden.

Web 2.0

De nieuwe website is voorzien van de meest gebruikte social media tools. Het is nu mogelijk om Remco Hakkert te volgen op Twitter, vriend te worden op Facebook, of lid te worden van de Remco Hakkert Hyves. Bezoekers kunnen de social media eenvoudig vinden bovenaan de homepagina.

Niet alleen is het mogelijk om nieuwsberichten, pagina’s en agenda items te delen, ook in de webshop is het eenvoudig om gekochte of interessante producten te delen met vrienden en bekenden.

Op de homepagina is tevens een tekstvak met tweets te zien. Alle tweets met #remcohakkert worden zodoende getoond op de website.  Het voordeel hiervan is dat actuele onderwerpen die betrekking hebben op Remco Hakkert direct getoond worden op de website.

Een ander opvallend toevoeging in het webdesign is de plaatsing van een zogenoemde tagcloud onder aan de pagina.  Deze tagcloud stelt bezoekers in staat direct door te klikken naar de meest relevante onderwerpen op de website.
Bovendien kan een beheerder in het CMS de tagcloud handmatig aanpassen. Onderwerpen welke extra onder de aandacht dienen te komen kunnen zelf groter worden weergegeven.  De tagcloud kan tevens helpen bij de zoekmachine optimalisatie.


Kortom een zeer complete website en helemaal van deze tijd!

Ga naar de website

Nieuwste Case

Foto Broekhuis Lease

Contact

Devenz
Fokkerstraat 22c
3905 KV Veenendaal
T: +31 (0) 318 301 006

Algemeen info @ devenz.nl
Sales sales @ devenz.nl
Support support @ devenz.nl
Misbruik abuse @ devenz.nl