Het fysiek aanbieden van uw website

Om een werkende website te hebbent dient u te beschikken over een internetdomeinnaam en de bijbehorende webruimte. Dit noemt men webhosting. Devenz biedt beide services aan en zorgt voor effectief support voor u en uw website.

 

Domeinnaam

Het hosten van de websites binnen Nederland gebeurt bij SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) waar wij overigens lid van zijn. SIDN houdt zich bezig met het regelen van alle domeinnamen die op .nl eindigen. Tevens is er de mogelijkheid om een ander eind an uw website toe te voegen (com, eu, org, net, de, be).
 

Hosting

Devenz biedt exclusieve hosting voor eigen klanten, we zijn van mening dat menig goedkopere aanbieders het stukje uptime uit het oog verliezen. Onze servers zijn redundant uitgevoerd. De servers hebben twee netwerkkaarten, twee voedingen en twee harde schijven. Dit wordt zo uitgevoerd omdat dit de kwetsbaarste delen van de server zijn.


We zijn Dell partner en maken gebruik van de nieuwste R300 server lijn. De servers staan in het DCG datacentrum in Amsterdam. Daar wisselen we direct verkeer uit met de AMS-IX internet exchange (10 Gbit verbinding) en het Open peering Initatiave (10 Gbit verbinding). Ons transitverkeer naar de rest van de wereld wordt  verzorgt door: AboveNet (2x 1 Gbit verbinding), Cogent Communications (2x 1Gbit verbinding), FLAG telecom (1Gbit verbinding). Het netwerk is sinds 10 september 2005 slechts 2 uur en 19 minuten offline geweest, wat resulteert in een uptime percentage van 99,992.


Servers en CMS

Om het Content Management Systeem optimaal te laten werken, is het van belang om de Hosting ook onder te brengen bij DEVENZ. Dit heeft ermee te maken dat de servers van DEVENZ zijn ingericht op het gebruik van een DEVENZ CMS. Omdat DEVENZ volledig in een gesloten omgeving werkt zijn exploits snel herkenbaar. Hier kan direct adequaat op gereageerd worden. De servers worden 24/7 in de gaten gehouden, afhankelijk van de storingdetectie worden tickets telefonisch naar de beheerder gestuurd. Hier wordt direct op gereageerd. Sinds het aanbieden van hosting hebben wij 100% uptime kunnen realiseren. Zelf de updates aan het systeem en CMS hebben geen downtime veroorzaakt.


Hardware

Devenz is partner met Dell. Uitsluitend Dell servers worden gebruikt in Amsterdam, de webservers zijn uitgerust met quad core processoren van Intel (Xeon).  De servers hebben allemaal een Raid configuratie. Op kantoor in Veenendaal wordt ook gebruik gemaakt van SuperMicro servers.